Kostbaar drugstransport onderschept op A67

Kostbaar drugstransport onderschept op A67

Geplaatst op 24 juli 2023, om 10:04 uur

VELDHOVEN- Op de A67 bij Veldhoven is zondagavond een Duitse transportbus onderschept met een waardevolle lading. De politie en de AGS zijn uren bezig geweest op de afslag Veldhoven bij de A67. De politie hield grote geheimhouding in acht vanwege de “hoge waarde” van het transport. Het zou onder andere drugs betreffen.

Toen het onderzoek gedaan was en de bus verplaatst moest worden startte deze niet meer terwijl de politie en AGS . Spoedhulp met een snelstarter mocht niet baten. Geen enkel voortuig ter plaatse had startkabels in de kofferbak en er zou gewacht worden op Rijkswaterstaat wat nog een poos op zich zou laten wachten.

Toen de aanwezige persfotograaf lucht kreeg van het gebrek aan materieel stelde deze voor zijn eigen kabels uit zijn auto te halen om de hele actie voort te trekken. De verdachte bus startte meteen en werd onder zware politiebegeleiding overgebracht naar een geheime locatie.

Foto’s: Rico Vogels