19-jarige aangehouden voor brandstichting restaurant

19-jarige aangehouden voor brandstichting restaurant

Geplaatst op 24 juli 2023, om 16:39 uur

PURMEREND– De politie heeft een 19-jarige verdachte uit Den Haag aangehouden voor betrokkenheid bij een brandstichting in Purmerend op 8 mei dit jaar. Toen werd er brand gesticht bij restaurant The Roast aan de Koemarkt in de Noord-Hollandse plaats.

Op de bewuste dag verspreidde een man rond 05.00 uur een brandbare vloeistof over het terras en de gevel van het pand, waarna hij brand stichtte. De horecazaak liep volgens de politie “aanzienlijke schade op”: de voordeur was beschadigd en een aantal terrasstoelen brandde af.

In mei werden beelden van het incident, gefilmd door bewakingscamera’s, getoond in het programma Opsporing Verzocht. Na verder onderzoek kon de verdachte worden aangehouden, aldus de politie.

Door: ANP