UPDATE: Naakte man gearresteerd en overleden na reanimatie poging

UPDATE: Naakte man gearresteerd en overleden na reanimatie poging

Geplaatst op 23 juli 2023, om 16:28 uur

APELDOORN – In Apeldoorn-Zuid is er zondagmiddag een incident geweest waarbij een naakte man op een kruising voor de nodige opschudding zorgde. Verschillende mensen belden de politie nadat ze de man naakt over straat hadden zien lopen bij de kruising van de Eerste Wormenseweg met de Snipweg, in de buurt van cafetaria Piet Friet.

Toen de politie ter plaatse kwam, was de man niet gemakkelijk aan te houden en verzette hij zich hevig. Uiteindelijk slaagden de agenten erin om hem geboeid mee te nemen naar het politiebureau in Apeldoorn-Zuid.

De politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau. Aldaar aangekomen raakte de man onwel. Reanimatie werd gestart en een arts werd gewaarschuwd. Helaas mocht de reanimatie niet meer baten en de man overleed ter plekke. Naar de aard en omstandigheden van dit incident zal door de rijksrecherche een onderzoek worden ingesteld.

Het incident trok veel bekijks, met buurtbewoners en meerdere jonge kinderen als getuigen.

Foto: Persbureau Heitink