Auto rijdt van snelweg af en komt tot stilstand in de IJssel

Auto rijdt van snelweg af en komt tot stilstand in de IJssel

Geplaatst op 23 juli 2023, om 16:58 uur

RHEDEN – Op zondagmiddag gebeurde er een ongeval langs de A348 bij Rheden, waarbij een auto te water raakte. Het incident vond plaats rond 14:20 uur toen de auto richting Dieren reed. Door een nog onbekende oorzaak raakte de auto de middengeleider, begon te tollen en schoot van de weg af waarna hij uiteindelijk in de IJssel terecht kwam.

Tijdens het ongeval reed de auto door twee hekwerken heen en legde tientallen meters af door een weiland voordat hij in het water belandde. Omstanders waren getuige van het ernstige voorval en belden meteen de hulpdiensten.

In de auto bevonden zich twee personen: een man en zijn vrouw. De man wist via het raam uit de auto te klimmen en heeft vervolgens zijn vrouw uit de auto gered. Een van hen raakte gewond bij het ongeval en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het incident wordt nog onderzocht.

foto: Sebastiaan Kleijn /Persbureau Heitink