Opnieuw gewonde bij Zwarte Cross: Deelnemer raakt loopbrug en valt van metershoge truck

Opnieuw gewonde bij Zwarte Cross: Deelnemer raakt loopbrug en valt van metershoge truck

Geplaatst op 23 juli 2023, om 21:07 uur

LICHTENVOORDE – Tijdens een van de crosswedstrijden op het Zwarte Cross-festival raakte een deelnemer gewond nadat hij tegen een loopbrug op het crossterrein was gebotst. Op sociale media circuleert een video waarin te zien is hoe hij meters naar beneden valt en roerloos op de grond blijft liggen. Dit incident markeert het tweede ernstige ongeval op het festival, nadat eerder al een persoon zwaargewond was geraakt bij een attractie op vrijdag.

Het tweede ongeval vond plaats op zaterdag aan het eind van de middag. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Brabant, bevond zich op een stellage bovenop een vrachtauto. Deze wagen was klaar om deel te nemen aan de zogenaamde zwaargewichtklasse en was onderweg naar de start van het evenement. Met een enorme klap viel de man op de grond en bleef daar bewegingloos liggen. Een achteropkomende wagen wist op het laatste moment te remmen. Vervolgens ontfermden hulpverleners zich over het slachtoffer.

Volgens de festivalwoordvoerder, Rens den Hartog, is de man inmiddels thuis na behandeling in het ziekenhuis. “Het gaat naar omstandigheden goed met hem, en hij liet al weten uit te kijken naar de Zwarte Cross van 2024”, aldus Den Hartog. Verder wil de Feestfabriek, de organisator van het festival, geen details geven over het letsel van de man en gaat men niet in op vragen over hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en of het voorkomen had kunnen worden.