Gewonden door aanrijding lijnbus en bestelbus

Gewonden door aanrijding lijnbus en bestelbus

Geplaatst op 23 juli 2023, om 21:40 uur

BERGEN – In Egmond aan den Hoef zijn zondag meerdere mensen gewond geraakt door een aanrijding tussen een lijnbus van Connexxion en een bestelbus. Het ongeluk gebeurde aan het begin van de avond op de Hoeverweg in het Noord-Hollandse dorp.

Volgens een woordvoerder van de politie raakte een inzittende van de bestelbus gewond, net als iemand in de lijnbus. Een woordvoerder van Connexxion zegt dat de chauffeur van de lijnbus en “enkele passagiers” voor controle naar het ziekenhuis zijn gebracht. Zij zouden geen ernstig letsel hebben opgelopen. Hoe de inzittende van de bestelbus eraan toe is, weet hij niet. Wel zegt hij dat het ongeluk “een enorme impact” heeft gehad: de lijnbus moest worden weggesleept.

De bus vervoerde volgens de politie tien tot twintig passagiers. Degenen die niet naar het ziekenhuis hoefden, zijn met een andere bus naar Alkmaar gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Door: ANP