UPDATE: Bezoeker Zwarte Cross ernstig gewond geraakt

UPDATE: Bezoeker Zwarte Cross ernstig gewond geraakt

Geplaatst op 21 juli 2023, om 16:00 uur

LICHTENVOORDE -Een bezoeker is vrijdagmiddag op het festival Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde zwaargewond geraakt door een ongeval van een attractie. Het slachtoffer is van “een hoogte” naar beneden gevallen, meldt de politie.

Er landde na de val een traumahelikopter op het terrein. Het slachtoffer is met een ambulance vervoerd naar het traumacentrum in Enschede, is te lezen in een verklaring op de website van Zwarte Cross. De attractie blijft de rest van het festival gesloten.

Hoe het met het slachtoffer gaat, kan de organisatie van Zwarte Cross niet zeggen. Mensen die het ongeval zagen gebeuren zijn achter de schermen opgevangen. Slachtofferhulp is aanwezig.

De attractie is een schans van een paar meter hoog, waar mensen in een rubberen band vanaf kunnen glijden, zo is te zien op de sociale media van de Zwarte Cross. Onderaan de schans staat een groot luchtkussen om de val te breken. De attractie staat al jaren op het festival.

De politie onderzoekt samen met de NVWA wat er precies is gebeurd.