Politie: mogelijk verband tussen explosie bij woning en autobrand

Politie: mogelijk verband tussen explosie bij woning en autobrand

Geplaatst op 19 juli 2023, om 12:45 uur

DIEMEN – In de nacht van dinsdag op woensdag hebben bewoners in de omgeving van de Gerrit Rietveldsingel en Piet Mondriaansingel in Diemen een onrustige nacht ervaren. In diezelfde nacht is er een voertuigbrand en een explosie bij een woning geweest. De straten liggen enkele minuten van elkaar verwijderd. Tijdens deze incidenten is niemand gewond geraakt. De recherche houdt rekening met een verband tussen beide zaken en is op zoek naar getuigen.

Rond 00.20 uur krijgen agenten de melding om te gaan naar de Piet Mondriaansingel. Aldaar zou een voertuig in brand staan. Ter plaatse zien de politiemedewerkers dat er twee voertuigen in brand staan. Medewerkers van de brandweer hebben de voertuigen geblust. Uit onderzoek blijkt dat één van de twee voertuigen bewust is aangestoken en dat de brand is overgeslagen naar het andere voertuig.

Enkele uren later rond 03.50 uur horen bewoners in de Gerrit Rietveldsingel een harde knal. Agenten snellen naar de locatie en treffen daar een pui en een ruit die door een explosie uit de woning is geblazen. Uit onderzoek blijkt dat voor de explosie twee personen in trainingsbroeken zijn gezien. Opvallend is dat één van hen een gele plastic tas ten tijde van het incident bij zich had.

Foto: Politie