Man opgepakt voor wurgen van vrouw en schieten op omstander

Man opgepakt voor wurgen van vrouw en schieten op omstander

Geplaatst op 19 juli 2023, om 10:09 uur

AMSTERDAM – De politie heeft een man aangehouden die ervan verdacht wordt de keel van een vrouw te hebben dichtgeknepen en vervolgens op een omstander te hebben geschoten toen die de vrouw probeerde te helpen. Tijdens het rechercheonderzoek ontstond ook een verdenking van vuurwapenhandel en kwam een tweede verdachte in beeld. Ook deze verdachte is aangehouden. Bij één van hen werd een vuurwapen aangetroffen. Bij doorzoekingen trof de politie cashgeld en munitie aan.

Op 24 juni escaleert een ruzie tussen een man en een vrouw bij metrostation Bullewijk. De man kneep de keel van de vrouw dicht, waarna een omstander probeerde te helpen. De verdachte schoot daarbij op de omstander, die hierdoor gewond raakt. De politie startte een intensief onderzoek en ontdekte dat het slachtoffer en de verdachte elkaar kennen. Uit verdere onderzoeksmethoden blijkt dat de verdachte mogelijk betrokken is bij vuurwapenhandel, en hij wordt aangehouden samen met een andere verdachte.

Bij de arrestatie worden extra voorzorgsmaatregelen genomen vanwege het mogelijk gevaarlijke karakter van de verdachte. De zaak is nog in onderzoek en de verdachten zullen donderdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.