Brand in appartementencomplex, vier mensen naar ziekenhuis

Brand in appartementencomplex, vier mensen naar ziekenhuis

Geplaatst op 19 juli 2023, om 09:20 uur

ALMELO – In Almelo heeft dinsdagavond brand gewoed in een woning op de tweede bouwlaag van een appartementencomplex aan de Thorbeckelaan. Het appartement is volledig uitgebrand, meldt de brandweer. Ook is schade ontstaan in andere woningen in het complex.

Volgens een woordvoerder van de brandweer kunnen bewoners van zes appartementen niet terug naar huis vanwege schade of omdat de deuren van hun huizen geforceerd zijn en dus niet meer goed afgesloten kunnen worden. Voor die bewoners wordt komende nacht opvang geregeld.

De bewoner van het pand waar de brand kort na 22.00 uur uitbrak wist zijn bovenburen te alarmeren, vertelt de woordvoerder van de brandweer. De vier bewoners van die bovenste woning konden naar buiten vluchten. Omdat ze daarbij rook hadden ingeademd, zijn ze voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De bewoner van de woning waar de brand is ontstaan, is ter plaatse nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De brandweer rukte met drie blusvoertuigen uit om de uitslaande brand te blussen. Ongeveer een uur na het uitbreken van de brand was het vuur uit. De oorzaak van de brand is niet bekend.