Vrouw komt onder vrachtwagen terecht en raakt ernstig gewond

Vrouw komt onder vrachtwagen terecht en raakt ernstig gewond

Geplaatst op 18 juli 2023, om 20:27 uur

ROSMALEN – Op dinsdagavond rond half zes raakte een vrouw op de fiets zwaargewond nadat ze in Rosmalen (bij Den Bosch) in botsing kwam met een vrachtwagen. Het incident vond plaats in de buurt van de spoorwegovergang op de Vliertwijksestraat. Het slachtoffer sloeg af vanaf het fietspad Binckhorstpad in de richting van de A59 en werd daarbij aangereden door de vrachtwagen. De vrouw kwam met haar been klem te zitten onder een wiel van de vrachtwagen.

Omstanders boden eerste hulp. Ze plaatsten een strakke band om het been van de vrouw, waarna de vrachtwagen een stukje achteruit reed. Het ambulancepersoneel arriveerde snel en nam daarna de medische zorg over. De brandweer plaatste schermen.

De vrouw werd kort daarna met een ambulance naar het ziekenhuis van het Radboud UMC in Nijmegen vervoerd. Een arts van een opgeroepen traumahelikopter vergezelde haar.

De politie verricht momenteel onderzoek. Mogelijk wordt de vrachtwagen verder naar achteren verplaatst en wordt het treinverkeer tussen Den Bosch en Oss tijdelijk stilgelegd.

Foto’s: Bart Meesters