Kitten opgeblazen met vuurwerk

Kitten opgeblazen met vuurwerk

Geplaatst op 18 juli 2023, om 11:01 uur

EDERVEEN – In Ederveen (Gelderland) is maandagochtend een gruwelijke ontdekking gedaan. In een voortuin aan de Hoofdweg werd het achterste deel van een kitten gevonden. Volgens een medewerker van Dierenambulance Gelderse Vallei, die het levenloze beestje aantrof, is het katje waarschijnlijk opgeblazen met vuurwerk.

De vondst heeft voor grote verontwaardiging gezorgd. Het andere deel van het lichaampje van de kitten is niet gevonden, maar aan een van de pootjes zat een stukje kartonnen vuurwerkverpakking.

De dierenpolitie is ingeschakeld en er wordt gehoopt dat er getuigen zijn of dat er camerabeelden beschikbaar zijn. De melding van de vondst kwam maandagochtend om 09.00 uur binnen en het vermoeden is dat de kitten in de nacht daarvoor is overleden.

Foto: Dierenambulance