3,5 jaar cel voor hulp bij zelfdoding voor leveren middel X

3,5 jaar cel voor hulp bij zelfdoding voor leveren middel X

Geplaatst op 18 juli 2023, om 12:59 uur

BINNENLAND – De rechtbank in Den Bosch heeft Alex S. dinsdag veroordeeld tot 3,5 jaar cel, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk, voor onder meer het leveren van het dodelijke middel X. In ieder geval tien van de mensen aan wie hij het leverde, gingen vervolgens over tot zelfdoding. S. zou het middel naar zeker 1600 mensen hebben gestuurd.

De rechtbank rekent het S. ernstig aan dat hij “op grote schaal” en drie jaar lang per post pakketjes met het zelfmoordmiddel verstuurde. “U stelde geen vragen en leverde desgewenst”, zei de voorzitter. “U bent geen arts en niet gerechtigd dit middel te verstrekken.” Volgens de rechter heeft S. “het recht in eigen hand genomen”.

Het is voor het eerst dat iemand is vervolgd en veroordeeld voor het verstrekken van dit middel. Het bezit van middel X is overigens niet strafbaar.

Door: ANP