Aanrijding met trein waardoor NS-machinist overleed was ongeval

Aanrijding met trein waardoor NS-machinist overleed was ongeval

Geplaatst op 18 juli 2023, om 15:33 uur

DEN HAAG – De NS gaat ervan uit dat de aanrijding met een trein waardoor in maart bij Maarn een NS-machinist om het leven kwam een noodlottig ongeval was. De machinist had de trein stilgezet en de cabine verlaten. Onderzoek heeft niet kunnen uitwijzen waarom de machinist dit deed.

Het ongeval gebeurde 12 maart rond 19.45 uur op het traject tussen Driebergen en Maarn. Volgens de NS reed de trein van de machinist volgens de geplande dienstregeling. Er was geen infrastructurele aanleiding om te stoppen, zoals een rood sein. Ook andere scenario’s zoals een dier op het spoor of een mentale aanleiding zijn onderzocht, maar niet aannemelijk, aldus de NS. De Nederlandse Arbeidsinspectie en de politie komen tot dezelfde conclusie.

Volgens de NS was het ongeval “afschuwelijk” voor de nabestaanden en heeft het op “alle collega’s diepe indruk gemaakt”.

In de twee treinen die betrokken waren bij het ongeval zaten ongeveer 350 reizigers.

Door: ANP