Politie beëindigt met Belgische hulp illegale rave

Politie beëindigt met Belgische hulp illegale rave

Geplaatst op 16 juli 2023, om 13:55 uur

RILLAND – De politie heeft zondagochtend in alle vroegte een einde gemaakt aan een illegaal feest bij het Zeeuwse Rilland. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving op Omroep Zeeland. Ook de Belgische politie schoot te hulp. Er zijn geen arrestaties verricht.

Rond 03.40 uur kwam er een melding binnen over een illegale rave, op de Grensweg bij Rilland (Zuid-Beveland). Daar stonden zestig auto’s geparkeerd. De politie ging in gesprek met de initiatiefnemers, waarna de sfeer wat grimmig werd. Belgische politiecollega’s blokkeerden intussen de toegangswegen om te voorkomen dat er nog meer feestgangers op de rave zouden afkomen.

Uiteindelijk is met de organisatie afgesproken om het feest te beëindigen en de boel op te ruimen. Volgens de politiewoordvoerster was dat toen binnen een uur voor elkaar. Er is niemand aangehouden, wel zijn de kentekens van de auto’s genoteerd. Hoeveel feestgangers er waren, kon de woordvoerster niet zeggen.

Door: ANP