Nederlandse studente gewond tijdens carjacking in Zuid-Afrika

Nederlandse studente gewond tijdens carjacking in Zuid-Afrika

Geplaatst op 16 juli 2023, om 17:52 uur

BUITENLAND – Een 21-jarige Nederlandse vrouw is, samen met een Britse en Amerikaanse studente, op gewelddadige wijze overvallen toen ze op weg was naar het Zuid-Afrikaanse Kruger Nationaal Park. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse nieuwssite SAPeople en de Britse krant The Sun.

De carjacking verliep zo gewelddadig dat de politie de zaak beschouwt als ‘poging tot moord’. Het incident vond plaats op 30 juni, maar de details zijn nu pas bekend geworden.

De auto van de drie vrouwen, die via de organisatie African Impact onder meer een fotografie-stage zouden lopen in het nationale park, werd benaderd door een gemaskerde bende die minstens vier schoten heeft gelost op hun voertuig. Twee van de drie vrouwen, inclusief de Nederlandse, werden geraakt door de kogels. Alle drie liepen ze verwondingen op door het rondvliegende glas van de autoruiten.

Vervolgens namen de aanvallers de controle over het stuur en reden ze met het drietal naar een afgelegen locatie. Daar beroofden ze hen van hun bagage, camera’s, laptops, geld en sieraden. De Amerikaanse studente, de enige die niet door een kogel werd geraakt, kon het voertuig daarna naar een nabijgelegen bedrijf rijden waar ze om hulp vroegen. Hulpdiensten brachten de drie vrouwen naar een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Mbombela voor verzorging. De daders zijn nog niet gevat.

Volgens The Sun zou ook de Britse vrouw, eveneens 21 jaar oud, van Nederlandse afkomst zijn. Ze woont wel in Engeland, waar ze eerder naar school ging en nu naar de universiteit gaat. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is niet op de hoogte van het voorval. Het ministerie zegt alleen actie te ondernemen wanneer iemand de ambassade om hulp vraagt.

Door: ANP