FOTO UPDATE: Veel rook bij grote brand in voormalig schoolgebouw

FOTO UPDATE: Veel rook bij grote brand in voormalig schoolgebouw

Geplaatst op 16 juli 2023, om 10:07 uur

OSS – In een oud schoolgebouw aan de Koornstraat in Oss heeft zondagochtend een grote brand gewoed. Er kwam veel rook vrij en de veiligheidsregio adviseerde omwonenden uit de rook te blijven en ramen en deuren dicht te doen. Omdat het gebouw dicht op de bebouwde kom ligt, werd ook een NL-alert verstuurd.

De brand ontstond rond 08.30 uur door nog onbekende oorzaak. Omstreeks 09.15 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Volgens Omroep Brabant werd het gebouw een tijd antikraak bewoond, maar door de gemeente gesloten nadat er een wietplantage was aangetroffen. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat er ten tijde van de brand niemand binnen was.

Foto’s: Gabor Heeres 

Door: ANP