Verdachte van openlijk geweld en poging tot doodslag blijft in voorlopige hechtenis

Verdachte van openlijk geweld en poging tot doodslag blijft in voorlopige hechtenis

Geplaatst op 14 juli 2023, om 12:50 uur

VOLENDAM – Een 32-jarige man uit Volendam blijft de komende drie maanden in voorlopige hechtenis. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij openlijk geweld op de Dijk na de wedstrijd FC Volendam – FC Utrecht op 12 november vorig jaar, evenals een poging tot doodslag enkele weken daarvoor in het uitgaansleven van Volendam.

Eerder was de verdachte voor deze feiten vrijgelaten onder bepaalde voorwaarden, waaronder een stadionverbod en het niet plegen van nieuwe strafbare feiten. Tijdens zijn vrijlating heeft hij herhaaldelijk het opgelegde stadionverbod overtreden, zowel in Volendam als in Alkmaar. Bovendien wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de rellen rond de wedstrijd AZ – West Ham United op 18 mei van dit jaar.

Als gevolg van deze overtredingen van de voorwaarden heeft het Openbaar Ministerie (OM) gevorderd de schorsing van de voorlopige hechtenis op te heffen. De rechtbank heeft deze vordering ingewilligd, waardoor de verdachte nu weer in hechtenis zit.