Geen strafrechtelijke vervolging voor kinderdagverblijf na wiegendood

Geen strafrechtelijke vervolging voor kinderdagverblijf na wiegendood

Geplaatst op 14 juli 2023, om 19:18 uur

ARNHEM – Kinderdagverblijf De Toverburcht in Arnhem wordt niet strafrechtelijk vervolgd voor de dood van een kindje in maart dit jaar. Uit onderzoek is gebleken dat het om wiegendood ging.

Het Openbaar Ministerie heeft getuigen gehoord en deskundigen geraadpleegd, waarbij de medisch deskundige heeft geconcludeerd dat er geen sprake was van grove onachtzaamheid bij het kinderdagverblijf. De dood van het kindje heeft echter grote impact gehad op de betrokkenen. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten heeft het OM gesprekken gevoerd met de koepelorganisatie van het kinderdagverblijf om risico’s in de toekomst te beperken. De richtlijnen met betrekking tot ‘veilig slapen’ zijn aangepast en de resultaten van het onderzoek worden gedeeld met de gemeente Arnhem, die verantwoordelijk is voor het toezicht op kinderdagverblijven door de GGD.

De ouders zijn ingelicht over de beslissing van het OM.