Vier aanhoudingen door arrestatieteam op woonwagenkamp

Vier aanhoudingen door arrestatieteam op woonwagenkamp

Geplaatst op 13 juli 2023, om 10:31 uur

THOLEN – De politie heeft woensdagavond vier verdachten gearresteerd aan de Oudelandsedijk in Tholen op verdenking van betrokkenheid bij een eerdere overval op een juwelierszaak in Halsteren.

De verdachten zijn vier mannen: een 24-jarige Rotterdammer, een 25-jarige man uit Wolphaartsdijk, een 20-jarige man uit Klundert en een 23-jarige man waarvan de woonplaats niet bekend is. Alle vier de verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.

Bij de overval stapten drie gewapende daders met geweren en een bijl woensdagmiddag de winkel aan de Dorpsstraat in Halsteren binnen en vernielden meerdere vitrines. Buiten stond een vluchtauto klaar met een vierde dader. Er zijn sieraden buitgemaakt. Er is ook geschoten tijdens de overval, maar er raakte niemand gewond. De overvallers zijn gevlucht in een zwarte Renault. Een oplettende deelnemer van het Burgernet-systeem zag de auto een uur na de overval op een parkeerplaats in Lepelstraat staan en waarschuwde de politie. De auto is veiliggesteld en zal worden onderzocht op sporen. Het betreft een gestolen auto met gestolen kentekenplaten van elders.

Foto’s: Venema Media