Vakantie nachtmerrie: 7-jarig meisje belandt op intensive care in Turkije, ouders verkopen inboedel

Vakantie nachtmerrie: 7-jarig meisje belandt op intensive care in Turkije, ouders verkopen inboedel

Geplaatst op 13 juli 2023, om 11:30 uur

BREDA – Op de eerste dag van de vakantie in Turkije krijgt de 7-jarige Nivin ademhalingsproblemen en moet ze naar de dokter. Ze belandt uiteindelijk op de intensive care. Terug thuis ontvangen haar ouders een onverwacht hoge rekening. Het blijkt dat een deel van de kosten niet gedekt wordt door de zorgverzekering vanwege ontbrekende buitenlanddekking.

Voorafgaand aan de vakantie had Nivin al een longontsteking, maar haar huisarts gaf groen licht voor de reis. In Turkije verslechterde haar toestand echter snel en ze moest met spoed naar het ziekenhuis. De ouders waren in paniek, maar dankbaar voor de verleende medische hulp, ondanks het feit dat de kosten niet volledig gedekt waren.

De situatie benadrukt het belang van een goede zorgverzekering met dekking voor medische noodgevallen in het buitenland. De ouders dachten dat ze goed verzekerd waren, maar ontdekten achteraf dat hun verzekering niet voldeed aan de benodigde buitenlanddekking. Dit voorval dient als een waarschuwing voor andere reizigers om hun polis te controleren en ervoor te zorgen dat ze voldoende gedekt zijn voor onverwachte medische situaties tijdens vakanties in het buitenland.

De moeder van het meisje heeft een GoFundMe actie opgestart om de kosten te dekken.

Foto: Moeder