Moeder (35) veroordeeld tot tien jaar cel voor doodslag op 11-jarige zoon

Moeder (35) veroordeeld tot tien jaar cel voor doodslag op 11-jarige zoon

Geplaatst op 13 juli 2023, om 12:02 uur

BREDA – Een 35-jarige moeder uit Zevenbergen is donderdag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf wegens de doodslag op haar 11-jarige zoon.

Jarenlang zou ze haar zoon ziek hebben gemaakt, terwijl hij volgens de rechtbank een energiek, blij en zelfstandig jongetje was. Ze gaf hem in februari 2020 een fatale overdosis zware pijnstillers. Hoewel de moeder altijd heeft ontkend, oordeelde de rechtbank dat ze bewust het risico op overlijden aanvaardde. De handeling van het toedienen van de medicijnen is namelijk vastgelegd door een camerasysteem in de slaapkamer van het kind. De verdachte beweerde echter eerder dat ze niets anders had gegeven dan paracetamol. Tbs werd niet opgelegd, maar na haar gevangenisstraf zal ze onder toezicht staan. De moeder wordt mogelijk getroffen door het syndroom van Münchhausen by proxy, waarbij aandoeningen bij een kind worden geveinsd.

Het slachtoffertje overleed aan een mix van niet-voorgeschreven medicijnen die door de moeder waren toegediend.