Met opblaaspalm gepakte Belg bleek 18 jaar cel tegoed te hebben

Met opblaaspalm gepakte Belg bleek 18 jaar cel tegoed te hebben

Geplaatst op 11 juli 2023, om 15:17 uur

GELDROP – De politie heeft in Geldrop een 34-jarige Belg opgepakt die in eigen land nog 18 jaar gevangenisstraf moet uitzitten. Dat maakte de politie dinsdag bekend. De man viel zaterdag door de mand toen agenten hem rond 22.00 uur over de Nieuwendijk zagen sjouwen met een opblaaspalmboom onder zijn arm. Die had hij gestolen bij een beachvolleybaltoernooi die dag in Geldrop. De man bekende de diefstal, waarna de boom werd teruggebracht naar de organisatie.

Bij controle van zijn gegevens viel het agenten op dat de man in eigen land nog een lange straf open had staan. In een zaak rond de dood van een man uit Zonhoven in 2016 was hij namelijk veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Daarop werd de man in de boeien geslagen en in afwachting van zijn overlevering aan België in detentie gezet.

De procedure voor zijn overlevering aan België is inmiddels opgestart.