VIDEO UPDATE: Nederlandse autocoureur Van ’t Hoff (18) overleden na crash op circuit

VIDEO UPDATE: Nederlandse autocoureur Van ’t Hoff (18) overleden na crash op circuit

Geplaatst op 1 juli 2023, om 13:20 uur

BINNENLAND -Op zaterdagmiddag is de Nederlandse autocoureur Dilano van ’t Hoff overleden na een crash op het circuit van Spa-Francorchamps. Van ’t Hoff, een 18-jarige coureur uit Dordrecht, was actief in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) voor het team van MP Motorsport.

Tijdens de race verloor Van ’t Hoff de controle over zijn auto op het natte asfalt van Spa, waarna hij hard werd geraakt. Het betreffende gedeelte van het circuit staat bekend om eerdere fatale ongevallen, waaronder het overlijden van de Franse coureur Anthoine Hubert in 2019.

In 2021 behaalde Van ’t Hoff het kampioenschap in de Formule 4 van Spanje. Hij begon op elfjarige leeftijd met karten en maakte zijn debuut in 2021 in de F4, destijds rijdend voor Xcel Motorsport.

Als eerbetoon aan Van ’t Hoff wordt er voorafgaand aan de start van de 24 Uur van Spa een minuut stilte gehouden.

Foto: Instagram