Explosief gaat af, ruiten vernield en auto’s beschadigd

Explosief gaat af, ruiten vernield en auto’s beschadigd

Geplaatst op 1 juli 2023, om 10:07 uur

BREDA – In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Meidoornstraat in Breda een explosief afgegaan. Er raakte niemand gewond. Door de knal zijn de ruiten van twee woningen aan de voorzijde vernield. Ook twee auto’s, een dak van een overkapping en een scootmobiel raakten beschadigd. De politie doet onderzoek naar de explosie. De twee gedupeerde bewoners hebben aangifte gedaan.

Zaterdag  klonk rond 04.20 uur een luide knal in de wijk Tuinzigt. In de Meidoornstraat bleek een explosief afgegaan te zijn. Van twee woningen waren alle ruiten aan de voorzijde kapot. Ook waren de dakpannen van een overkapping gevlogen. Overal op straat lagen glasscherven en kapotte dakpannen. In die woningen hing rook maar er was geen sprake van brand.

De hevig geschrokken bewoners stonden buiten. In de ene woning waren op het moment van de explosie drie bewoners en in het andere pand waren vier personen aanwezig. De politie heeft direct een sporenonderzoek ingesteld, een buurtonderzoek gehouden en bekijkt camerabeelden.