Meer dan vijftig katten en vier honden uit vervuilde woning gehaald

Meer dan vijftig katten en vier honden uit vervuilde woning gehaald

Geplaatst op 30 juni 2023, om 23:23 uur

EERBEEK – In een woning in het Gelderse Eerbeek zijn woensdag 53 katten in beslag genomen. Het pand was “zeer ernstig vervuild” door uitwerpselen van de dieren, meldt de politie.

Medewerkers van de dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) troffen in de woning 53 katten en 4 honden aan. De woning was zeer ernstig vervuild door katten-en hondenuitwerpselen. De katten zijn door de politie in beslag genomen en ondergebracht in een voor hen goede omgeving. Voor de verbetering van de verzorging en huisvesting van de honden start de LID in overleg met de rijksdienst RVO een bestuursrechtelijk traject.

De twee bewoners worden binnenkort verhoord.

Foto: Politie