Tweede verdachte in zaak gedode Gino (9) vrijgelaten

Tweede verdachte in zaak gedode Gino (9) vrijgelaten

Geplaatst op 28 juni 2023, om 14:06 uur

MAASTRICHT  – De tweede verdachte in de zaak rond de dood van de 9-jarige Gino is weer vrij. De man werd eerder opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van Gino. Hij wordt echter niet voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Maastricht zei woensdag dat hij wel verdachte blijft in deze zaak.

Volgens advocaat Shauni Lousberg gaat hem om haar 21-jarige cliënt Youri F. Lousberg zei dat F. afgelopen donderdag is gearresteerd en dinsdagavond is vrijgelaten. Het OM wil niets zeggen over wie de verdachte is. “We gaan kijken of hij verder vervolgd wordt”, zei de woordvoerster alleen.

Gino verdween vorig jaar op 1 juni uit Kerkrade, waar hij op dat moment op straat speelde. Een aantal dagen later werd Donny M. opgepakt. Hij heeft bekend dat hij het jongetje meenam naar zijn woning in Geleen, waar hij hem drugs toediende en misbruikte. Gino is daarna gewurgd en gesmoord. M. leidde de politie na zijn arrestatie naar het lichaam van het kind, dat hij niet ver bij zijn woning vandaan had achtergelaten.

Advocaat Lousberg zei woensdag dat haar client elke betrokkenheid ontkent. “Hij heeft zijn volledige medewerking verleend aan het onderzoek”, zei ze. “Hij is ontdaan door al wat er gebeurd is.”

Lousberg zei verder dat haar client bevriend was met moordverdachte Donny M., maar die vriendschap direct heeft verbroken toen M. werd opgepakt. “Wat zijn vroegere vriend gedaan heeft, kwam voor mijn client als een donderslag bij heldere hemel”, zei ze. Ze wacht af welke beslissing het OM gaat nemen: vervolgen of niet vervolgen.

Dinsdag liet advocaat Phil Boonen van de zussen van Gino al weten het “praktisch onmogelijk” te vinden dat verdachte Donny M. in zijn eentje het lichaam van het gedode jongetje had weggebracht en verstopt.

Eerder deze maand vond nog een uitgebreid onderzoek naar vingerafdrukken plaats in de woning van M. Het is onduidelijk of de aanhouding van de tweede verdachte hieraan gelinkt is.

Door: ANP