Verdachte opgepakt voor wegmaken lichaam Gino (9)

Verdachte opgepakt voor wegmaken lichaam Gino (9)

Geplaatst op 27 juni 2023, om 10:37 uur

MAASTRICHT – Een persoon is vorige week donderdag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van de 9-jarige Gino. De persoon wordt verder niet verdacht van andere strafbare feiten ten aanzien van het jongetje, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

“De verdachte is gehoord en nader onderzoek heeft plaatsgevonden. Dat heeft geleid tot de beslissing deze verdachte niet voor te geleiden bij de rechter-commissaris.”

Later wordt besloten over eventuele verdere vervolging. Een woordvoerder van het OM kan verder geen details kwijt over de opgepakte persoon.

Gino verdween vorig jaar op 1 juni uit Kerkrade, waar hij op dat moment op straat speelde. Een aantal dagen later werd Donny M. opgepakt. Hij heeft bekend dat hij het jongetje meenam naar zijn woning in Geleen, waar hij hem drugs toediende en misbruikte. Gino is daarna gewurgd en gesmoord. M. leidde de politie na zijn arrestatie naar het lichaam van het kind, dat hij niet ver bij zijn woning vandaan had achtergelaten.

Tijdens eerdere zittingen bleek dat nog veel vragen openstaan als wordt gekeken naar de forensische sporen, of juist het ontbreken daarvan. Zo zijn er onbekende vingerafdrukken aangetroffen die niet van Gino, M. of van de ex-vriendin van M. zijn. Eerder deze maand vond nog een uitgebreid onderzoek naar vingerafdrukken plaats in de woning van M. Of de aanhouding hieraan gelinkt is, kan een woordvoerder van het OM niet zeggen.

De volgende zitting in de zaak tegen M. is op 2 augustus. Het gaat dan opnieuw om een niet-inhoudelijke zitting.

Door: ANP