Nog altijd grote zorgen over Frans (71)

Nog altijd grote zorgen over Frans (71)

Geplaatst op 27 juni 2023, om 12:12 uur

VELP – De vermiste Frans Udink wordt sinds donderdagmiddag 1 juni vermist. Hij zou vanuit Arnhem met de trein richting de Achterhoek zijn gereisd, maar is sindsdien niet thuisgekomen.

Bennie Udink, die sinds 1997 zijn mantelzorger is, vertelt in een interview met RTV Connect over de situatie. Frans woont bij Bennie thuis, en Bennie zorgt voor zijn eten en welzijn. Het enige teken van leven dat is ontvangen, kwam in de vorm van een boete op de deurmat. Frans begon zijn reis op station Arnhem Centraal en stapte in de trein naar Oberhausen, aldus Bennie tegen RTV Connect. Bennie beschrijft Frans als een enorme treinliefhebber. Bennie heeft een boete ontvangen voor zwartrijden, maar denkt dat veel conducteurs het door de vingers hebben gezien, aangezien dit de eerste boete was. Frans zou naar Aalten zijn gereisd, omdat hun zwager op sterven lag en Frans hoogstwaarschijnlijk langs wilde gaan. Het probleem was echter dat Frans niet wist waar hij verbleef, dus kon Bennie hem niet vinden.

Sindsdien heeft Bennie af en toe nog iets vernomen, maar hij erkent dat dit ook speculatie kan zijn. Bennie is teleurgesteld dat er geen alarm is geslagen door andere mensen.

Wie Frans ziet wordt gevraagd hem aan de praat houden, doormiddel van een bakkie koffie en of een sigaretje en ondertussen 112 te bellen.