Dochter bereidde moord op vader maand lang voor

Dochter bereidde moord op vader maand lang voor

Geplaatst op 27 juni 2023, om 12:40 uur

BREDA – De moord op Gradus Haisch (58) op 24 maart van dit jaar in Wouwse Plantage is een maand lang voorbereid door zijn dochter (20) en een kennis van haar. Na een ruzie tijdens carnaval, een maand voor de moord, appten de twee verdachten al met elkaar.

Dat vertelde de officier van justitie dinsdag bij de rechtbank in Breda, waar de rechtszaak voor het eerst werd behandeld. De man werd doodgestoken bij een vervallen boerderij. De politie en andere hulpdiensten, die na een tip naar de boerderij reden, probeerden hem vergeefs te reanimeren.

Een dag na de dood van de duivenmelker werd Jeroen L. (35) gearresteerd. De dochter werd een week later opgepakt. Dinsdag was alleen Jeroen L. aanwezig in de rechtszaal. De vrouw liet zich vertegenwoordigen door haar advocaat.

“Als het moet ga ik de gevangenis in, het is me alles waard”, appte Haisch’ dochter op carnavalsdinsdag al naar medeverdachte Jeroen L. Die man zou uiteindelijk de fatale steken hebben toegebracht, terwijl ook de dochter aanwezig zou zijn geweest. L. heeft nadien kleding met bloed van het slachtoffer in de ondergrondse afvalcontainer bij zijn huis gegooid.

Op de telefoon van de dochter vond de politie 1290 verwijderde chats met Jeroen L. Bovendien hebben ze op de dag van de moord heel veel met elkaar gebeld. Waar de ruzie precies over ging, vertelde de officier niet.

De verdachten blijven voorlopig vast tot 14 september, dan gaat het proces verder.