Bestuurder onder invloed rijdt zijn auto in puin

Bestuurder onder invloed rijdt zijn auto in puin

Geplaatst op 25 juni 2023, om 10:39 uur

WAPSE – De bestuurder van een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig ongeval in Wapse (Drenthe). Wel bleek hij gedronken te heben.

Het ongeluk gebeurde even voor één uur in de nacht aan de N855 – Ten Darperweg. De man reed richting Diever, raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, botste tegen een boom en kwam tot stilstand in een greppel. Omstanders zagen het gebeuren en alarmeerden de hulpdiensten.

Te veel alcohol, man aangehouden
Een ambulance en de politie zijn met spoed ter plaatse gekomen ter hulpverlening aan het slachtoffer. Na controle in de ambulance was vervoer naar het ziekenhuis niet nodig.  Uit een blaastest van de politie bleek echter dat de man te veel alcohol heeft genuttigd alvorens hij ging rijden. Hiervoor is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zal de man opnieuw een blaastest moeten ondergaan om te kijken hoeveel de man precies heeft gedronken.

Een bergingsbedrijf heeft de zwaarbeschadigde auto afgesleept.