Jonge BMX’er raakt ernstig gewond tijdens training

Jonge BMX’er raakt ernstig gewond tijdens training

Geplaatst op 23 juni 2023, om 12:29 uur

ARNHEM – Op vrijdagochtend zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een incident op Papendal in Arnhem. Om 11:00 uur werden de hulpdiensten, inclusief een traumahelikopter, gealarmeerd.

Een jonge BMX’er is tijdens de training ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer, een jongeman, is onder begeleiding van een trauma arts met de ambulance naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Ook een politiemotor reed vooraan met spoed, om het verkeer al aan de kant te laten rijden voor de ambulance.

Op 24 en 25 juni 2023 vindt de UCI BMX Racing World Cup plaats op Papendal. Tijdens de World Cup kunnen de rijders belangrijke punten verdienen voor de Olympische kwalificatieranglijst. Het aantal rijders dat elk land naar Parijs in 2024 mag sturen, wordt bepaald op basis van deze ranglijst

Foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink