Verdachte steekpartij Albert Heijn zeer recent nog veroordeeld

Verdachte steekpartij Albert Heijn zeer recent nog veroordeeld

Geplaatst op 21 juni 2023, om 16:16 uur

DEN HAAG – De 56-jarige man die dinsdag in Den Haag is opgepakt op verdenking van het doodsteken van een vrouw in een winkel van Albert Heijn, is nog geen twee weken geleden door de rechtbank Rotterdam veroordeeld voor bedreiging. De man heeft een uitgebreid en lang strafblad, meldt het Openbaar Ministerie. Donderdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, die moet beslissen over zijn voorarrest.

De 36-jarige supermarktmedewerkster werd dinsdagochtend vroeg in de winkel aan de Turfmarkt, in het centrum van Den Haag, neergestoken. Er is nog tevergeefs geprobeerd haar te reanimeren. De verdachte kon vrij snel opgepakt worden.

Het OM meldt woensdag dat de man in de jaren ’90 en ’00 en recent in Nederland strafbare feiten heeft gepleegd. Ook tijdens zijn verblijf in het buitenland, waaronder in Engeland en op Curaçao, kwam hij met politie en justitie in aanraking. Op Curaçao kreeg hij bovendien een tbs-maatregel opgelegd.