Douane onderschept 1600 kilo coke, vijf man vast

Douane onderschept 1600 kilo coke, vijf man vast

Geplaatst op 20 juni 2023, om 16:10 uur

ROTTERDAM – De douane heeft op dinsdag 13 juni 1600 kilo cocaïne onderschept in de haven van Rotterdam. Daarvoor zijn vijf mannen aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van de partij drugs, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

De douane kwam de verdachten op het spoor nadat een melding binnen was gekomen van een rennend persoon op een terrein in de Rotterdamse haven. De verdachten zijn op dat terrein aangehouden. Bij de aanhouding van de vijf werd de cocaïne gevonden. Die zat verstopt in een container met bananen uit het Midden-Amerikaanse Costa Rica.

Afgelopen vrijdag zijn de vijf verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze blijven zeker tot 27 juni in hechtenis. Dan bekijkt de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam of de verdachten langer vast moeten blijven. Tot die tijd verblijven ze in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

De cocaïne is inmiddels vernietigd. Het OM schat de straatwaarde van de partij in op ruim 120 miljoen euro.