Automobilist rijdt twaalf schapen dood op snelweg

Automobilist rijdt twaalf schapen dood op snelweg

Geplaatst op 20 juni 2023, om 10:53 uur

STEENBERGEN – Op de A4 bij het Brabantse Dinteloord is maandag een auto in botsing gekomen met een kudde schapen die over de snelweg liep. Volgens een woordvoerder van de politie zijn zeker twaalf schapen gedood. De bestuurder raakte lichtgewond.

Volgens de politiewoordvoerder was de kudde van zo’n dertig schapen losgebroken en de snelweg opgegaan. Een auto kon de groep niet meer ontwijken en reed er volgens hem vol in. Mogelijk is daarna nog een botsing geweest tussen meerdere voertuigen, maar dat is niet helemaal duidelijk volgens de zegsman.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur. Om 21.45 uur is de weg vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat. De politie heeft met de eigenaar van de schapen gesproken.