Vliegtuig crasht op akker

Vliegtuig crasht op akker

Geplaatst op 17 juni 2023, om 15:31 uur

DRIMMELEN – Zaterdag is er een vliegtuig op zijn kop terechtgekomen op een akker bij Drimmelen. Het ongeval vond plaats rond kwart voor twaalf aan de Ruilverkavelingsweg. Gelukkig kwam de piloot er met de schrik vanaf. “Ik zat ondersteboven in mijn veiligheidsgordels”, aldus de piloot, Willem Ketelaars uit Bosschenhoofd, tegenover Omroep Brabant die als enige in het vliegtuig zat.

Hij legt uit: “Er was een motorstoring opgetreden terwijl ik tussen Drimmelen en de Biesbosch vloog. De storing was zo ernstig dat ik niet meer terug kon naar het veld in Seppe, waar ik was opgestegen. De motor maakte luide knallen en verloor al het vermogen. Op dat moment had ik geen andere keuze dan direct een noodlanding maken.”

Hij bracht de luchtverkeersleiding snel op de hoogte van de aanstaande noodlanding. “Het duurde waarschijnlijk zo’n twee minuten in totaal”, voegt hij eraan toe.

Op de akker sloeg het vliegtuig vervolgens over de kop. “De grond hier is heel zacht”, legt Willem uit, die tien jaar vliegervaring heeft. “Zodra de wielen de grond raakten, schoot het vliegtuig naar voren. Ik eindigde ondersteboven, vastgezet in mijn veiligheidsgordels. Daarna kon ik uit het vliegtuig klimmen. Gelukkig ben ik er met de schrik vanaf gekomen.”

Foto’s: Tom van der Put