Peter Gillis moet van Belgische rechter vakantiepark opdoeken

Peter Gillis moet van Belgische rechter vakantiepark opdoeken

Geplaatst op 16 juni 2023, om 15:02 uur

LOMMEL – De Nederlandse realityster Peter Gillis moet binnen twaalf maanden zijn vakantiepark Het Blauwe Meer in het Belgische Lommel opdoeken, heeft een rechter bepaald. De gemeente botst al langer met Gillis vanwege misstanden met arbeidsmigranten en slechte woonkwaliteit in zijn vakantiepark, meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Gillis had de erfpacht van het vakantiepark niet vernieuwd in 2019. Dat heeft het stadsbestuur aangegrepen om het vertrek van Gillis via de rechter af te dwingen. De rechter heeft de gemeente Lommel in het gelijk gesteld. Dat betekent dat Gillis binnen twaalf maanden het park moet opdoeken en onrechtmatig gebouwde constructies moet afbreken. Vervolgens moet hij het vakantiepark kosteloos overdragen aan de gemeente Lommel. Slaagt Gillis er na twaalf maanden niet in om Het Blauwe Meer te sluiten, moet hij een boete van 1000 euro per dag betalen.

Gillis kan nog in hoger beroep gaan. Maar, zegt Gillis, “eerst gaan we het vonnis bestuderen met mijn advocaat”. Door de Nederlandse gemeente Peel en Maas werd Gillis ook al eens een dwangsom opgelegd omdat hij arbeidsmigranten illegaal huisvestte op een van zijn campings.

 

Door: ANP