Omwonenden van dode vrouw zoeken troost op bijeenkomst

Omwonenden van dode vrouw zoeken troost op bijeenkomst

Geplaatst op 16 juni 2023, om 21:42 uur

RIJSWIJK – Rond de twintig mensen hebben vrijdagavond in Rijswijk een bewonersbijeenkomst bijgewoond in verband met de fatale gebeurtenissen eerder deze week in de gemeente. Een 36-jarige vrouw werd dinsdag dood in haar woning aan de Mandolinestraat gevonden en diezelfde dag pleegde een man zelfmoord op het station Rijswijk. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en of er een verband is, maar volgens burgemeester Huri Sahin wijst alles erop dat het om een “gezinsdrama” gaat.

Sahin woont in dezelfde wijk waar de vrouw werd gevonden. De burgemeester was ook op de bewonersbijeenkomst, meldt een woordvoerder van Fonds Slachtofferhulp. Bewoners gingen daar met elkaar in gesprek over de gebeurtenissen, vertelt hij. Ook spraken medewerkers van de organisatie apart met mensen. “Het is toch een heftige en zeer ingrijpende gebeurtenis geweest”, zegt hij. “Mensen zijn geschokt.” Degenen die daar behoefte aan hebben, is verdere hulp aangeboden.

De vrouw woonde met meerdere kinderen in de Mandolinestraat. Een jong kind was in de woning aanwezig toen de vrouw gevonden werd. “De gedachte wat het kind heeft doorstaan is echt hartverscheurend”, reageerde Sahin eerder deze week. “Deze gebeurtenis doet veel met de buurtbewoners, met heel Rijswijk en met mij als burgemeester.”

 

Door: ANP