Brand bij pand veroorzaakt door explosie

Brand bij pand veroorzaakt door explosie

Geplaatst op 16 juni 2023, om 09:14 uur

ROTTERDAM – In Rotterdam vond er vrijdagochtend rond zes uur een explosie plaats in een portiek aan de Franselaan. Na de explosie brak er brand uit, waardoor verschillende mensen geëvacueerd moesten worden uit hun woning.

De brandweer schaalde de situatie op naar middelbrand en heeft vier personen gered uit de woning. In totaal zijn er zeven mensen door de ambulancedienst nagekeken, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De brand heeft zich voornamelijk bij de voordeur van een van de woningen voorgedaan en is vermoedelijk ontstaan na de explosie. De trap is bezaaid met brokstukken. De politie heeft de plaats als delict aangemerkt om een onderzoek uit te voeren.

Foto’s: Nieuws op Beeld