Agenten redden verwaarloosde puppy’s van het balkon

Agenten redden verwaarloosde puppy’s van het balkon

Geplaatst op 16 juni 2023, om 19:20 uur

HENGELO – Donderdag ontving de politie een melding over twee verwaarloosde puppy’s op een balkon van een woning in Hengelo.

De eigenaar zou woensdag zijn vertrokken en liet de pups sindsdien buiten lopen. Ook werd in de buurt van het balkon een duidelijke ontlasting geur geroken. Agenten die ter plaatse gingen troffen de twee jonge honden aan in een benarde omgeving op het balkon. Op het balkon was geen water of voer aanwezig en de grond lag vol met uitwerpselen.

De temperatuur op het balkon was inmiddels opgelopen tot 28 graden en er lag veel rotzooi, zoals aangevreten plastic zakken en lege blikjes, waaraan de puppy’s zich konden bezeren. Na overleg met de officier van justitie heeft de politie de honden in beslag genomen en overgebracht naar een asiel.

”Het gaat gelukkig goed met hen. Tegen de eigenaar wordt een proces-verbaal opgemaakt,” schrijft de politie op Facebook.

Foto: Politie Hengelo Overijssel