Jongen (17) die verongelukte op spoorbrug was net geslaagd voor havo-examen

Jongen (17) die verongelukte op spoorbrug was net geslaagd voor havo-examen

Geplaatst op 15 juni 2023, om 19:50 uur

OOSTERBEEK – Een 17-jarige jongen uit Renkum heeft een tragisch einde gevonden op de spoorbrug bij de Rosandepolder in Oosterbeek. Kort nadat hij te horen had gekregen dat hij was geslaagd voor zijn havo-examen aan het Dorenweerd College in Doorwerth, vond het ongeval plaats. Dat meldt De Gelderlander. Dit nieuws heeft de school diep geschokt. Rector Jeroen Beekmans is sprakeloos en benadrukt de veelbelovende toekomst die voor de jongen lag, met zijn ambitie om bij de Special Forces te gaan.

Volgens de politie is de jongen over de spoorweg over de Nederrijn geklommen en vermoedelijk gevallen op de spoorbrug, waar hij uiteindelijk op het spoor belandde. Omstanders hebben direct het alarmnummer gebeld, maar helaas kwam de hulp te laat. Het onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeval is nog aan de gang. Het Dorenweerd College onderhoudt volgens De Gelderlander nauw contact met de autoriteiten en biedt ondersteuning aan zowel docenten als leerlingen die diep geraakt zijn door dit verlies. De brug en het nabijgelegen strand zijn populaire ontmoetingsplekken voor jongeren. Soms klimmen ze op de brug om grenzen te verkennen, terwijl anderen het voetpad langs het spoor gebruiken om over te steken.

Burgemeester Agnes Schaap van Renkum reageert geschokt op dit tragische incident en betuigt haar medeleven aan de familie van het slachtoffer en aan de vrienden die getuige waren van dit verschrikkelijke ongeluk. Ze houdt nauw contact met zowel de politie als de school om op de hoogte te blijven van de situatie en waar nodig steun te bieden.

Lees ook: Minderjarige jongen overleden na val van boog op spoorbrug

Foto’s & video: Roland Heitink/Persbureau Heitink