Tientallen veteranen hopen Frans (71) te vinden in Aalten, politie noemt zoektocht ‘zeer complex’

Tientallen veteranen hopen Frans (71) te vinden in Aalten, politie noemt zoektocht ‘zeer complex’

Geplaatst op 14 juni 2023, om 13:50 uur

AALTEN – Tientallen veteranen zijn woensdag in Aalten op zoek naar de vermiste Frans Udink (71) uit Velp, die al anderhalve week vermist is. Het Veteranen Search Team, bestaande uit vijftig tot zestig mensen, kamt onder leiding van de politie het gebied rondom het station uit.

“We hebben specifieke informatie ontvangen via meerdere tips uit die omgeving, waardoor we de zoektocht daar zijn begonnen”, zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch.

De keuze om in Aalten te zoeken is begrijpelijk, aangezien de portemonnee van Frans daar is gevonden en hij naar het Achterhoekse dorp zou zijn gereisd toen zijn overleden zwager op sterven lag. Het is echter niet zeker of Frans daadwerkelijk daar is geweest.

Frans wordt op verschillende plaatsen gemeld, van Lelystad tot Oberhausen. Bovendien heeft hij geen traceerbare items bij zich, zoals een telefoon of bankpas, waardoor het vinden van hem zeer complex is, volgens Strijbosch.

Het is opmerkelijk dat de politie het Veteranen Search Team (VST) in Aalten laat zoeken, gezien het feit dat Search and Rescue (SAR) veteranen maandagavond en de daaropvolgende nacht ook al in Aalten hebben gezocht, met inzet van speurhonden. Deze zoektocht heeft echter niets opgeleverd.