Ruim miljoen euro aan schadeclaims om schietpartij zorgboerderij

Ruim miljoen euro aan schadeclaims om schietpartij zorgboerderij

Geplaatst op 12 juni 2023, om 11:50 uur

ROTTERDAM – In de zaak over de schietpartij op zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam en een moord in een schoenmakerij in Vlissingen, in mei vorig jaar, hebben 37 slachtoffers en nabestaanden voor in totaal ruim een miljoen euro aan schadeclaims ingediend. Dat bleek maandag in de rechtbank in Rotterdam op de tweede zittingsdag van het strafproces tegen John S. (39) uit Oud-Alblas.

De rechtbank trekt de hele dag uit voor het spreekrecht. Ruim twintig slachtoffers en nabestaanden maken daar gebruik van. Ook bespreekt de rechtbank de 37 ingediende schadeclaims voor het vergoeden van materiële schade, zoals begrafeniskosten, en immateriële schade.

S. wordt verdacht van moord op een 60-jarige schoenmaker uit Vlissingen op 4 mei vorig jaar. Twee dagen later kwam S. gewapend naar de zorgboerderij. Bij de schietpartij kwamen een vrouw van 34 jaar en een meisje van 16 jaar om het leven en raakten een 20-jarige vrouw en een jongen van 12 gewond.

Het strafproces begon begin april, maar werd na de eerste zittingsdag onderbroken door persoonlijke omstandigheden van een van de drie rechters. De voorzitter had acute gezondheidsproblemen en moest met spoed naar het ziekenhuis, vertelde hij bij aanvang van de zitting.