Nederlander (71) schiet buurmeisje (11) dood

Nederlander (71) schiet buurmeisje (11) dood

Geplaatst op 12 juni 2023, om 06:12 uur

BUITENLAND – Een 71-jarige Nederlander heeft zaterdagavond in het Franse gehucht Saint-Herbot in Bretagne zijn 11-jarige buurmeisje in haar tuin doodgeschoten. Ook verwondde hij haar ouders. De man is aangehouden op verdenking van moord en poging tot moord, melden lokale media zondag.

Het meisje zou omstreeks 22.00 uur zaterdagavond met haar 8-jarige zusje in de tuin hebben geschommeld, toen de man plotseling meerdere malen in hun richting schoot. Het 11-jarige meisje werd dodelijk getroffen en overleed ter plaatse. De ouders, die ook in de tuin waren, werden eveneens geraakt door kogels. De vader raakte zwaargewond en is in levensgevaar. De moeder liep lichtere verwondingen op. Het zusje bleef ongedeerd.

Na zijn daad zou de Nederlander zich met zijn vrouw hebben opgesloten in hun huis, alwaar de politie hem later inrekende. De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend, maar volgens Franse media had de man een grondconflict met zijn buren. De Nederlander en zijn vrouw woonden sinds drie jaar in Saint-Herbot, de buren, een Brits gezin, al vijf jaar.