Auto slaat over de kop en crasht in sloot; drie gewonden, van wie twee ernstig

Auto slaat over de kop en crasht in sloot; drie gewonden, van wie twee ernstig

Geplaatst op 11 juni 2023, om 22:31 uur

KLARENBEEK – Bij een ernstig eenzijdig ongeluk op de weg tussen Klarenbeek en Lieren zijn drie mensen gewond geraakt. Eén van hen zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Het incident vond plaats kort voor negen uur ’s avonds op de Woudweg, ter hoogte van het viaduct over de A50. De bestuurder van een Mercedes personenauto verloor de controle over het voertuig, waardoor de auto over de kop sloeg en uiteindelijk in een sloot naast de weg tot stilstand kwam.

De bestuurder en een passagier wisten op eigen kracht uit de auto te komen en werden opgevangen door medisch personeel dat ter plaatse kwam met twee ambulances. Eén van hen is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer werd opgeroepen omdat de derde persoon bekneld zat en bevrijd moest worden. Deze reddingsoperatie duurde ongeveer een half uur. Tegelijkertijd landde een traumahelikopter in de buurt van het ongeval om assistentie te verlenen. Uiteindelijk is ook de bekneld geraakte persoon zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopterarts reisde mee in één van de ambulances.

De Woudweg is volledig afgesloten door de politie voor onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Foto’s: Regio06Fotografie