Duitser zitten vast door vallende boomtakken

Duitser zitten vast door vallende boomtakken

Geplaatst op 11 juni 2023, om 15:32 uur

HERWEN – Een Duits stel dat een romantische nacht strandwandeling had gemaakt langs de Byland in Herwen (Gelderland) kwam voor een vervelende verrassing te staan toen men omstreeks 1.30 uur wilde vertrekken.

De enige uitweg vanaf de parkeerplaats aan de Puttmanskrib in Herwen was namelijk volledig geblokkeerd door twee grote takken die uit een boom waren gevallen. Het stel heeft de brandweer gebeld die uiteindelijk ruim twee uur bezig is geweest om de weg weer veilig vrij te krijgen.

Ook een medewerker van gemeente Zevenaar kwam ter plaatse om te bepalen wat veilig geacht werd om uit de boom te verwijderen.
Normaliter zorgt de brandweer enkel voor het vrijmaken van de weg waarna de gemeente de rest van de kap werkzaamheden moet uitvoeren.

Aangezien de Puttmanskrib een drukke toegangsweg is naar recreatiegebied de Byland achtte men het niet veilig de weg af te sluiten. Gezien het mooie weer wat ook zondag nog aanhoudt was de verwachting dat de afzetting massaal zou worden genegeerd en de bezoekers zich onder loshangende takken zouden bevinden. Hierdoor is ervoor gekozen een groot deel van de boomtakken weg te zagen.

Medewerkers van de gemeente gaan bij daglicht bekijken wat de precieze schade is aan de boom en wat de mogelijk oorzaak is van het uitbreken van de takken. Hierna zal worden besloten wat er met de boom gaat gebeuren.

Foto’s: Persbureau Heitink