Aantal renners onwel door hitte bij hardloopwedstrijd

Aantal renners onwel door hitte bij hardloopwedstrijd

Geplaatst op 11 juni 2023, om 14:07 uur

MAASTRICHT – Tijdens de hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste is zondag een aantal renners onwel geworden, zo meldt Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Een woordvoerder vertelt dat ambulances en de brandweer op de Markt in Maastricht aanwezig waren om hulp te bieden aan de hardlopers die vermoedelijk bevangen waren door de hitte. Het is niet duidelijk om hoeveel lopers het gaat en hoe ze eraan toe zijn.

Op woensdag had de organisatie al besloten om de langste afstand te schrappen in verband met de verwachte hitte. Ook waren de starttijden van de verschillende afstanden vervroegd, zodat alle deelnemers voor het heetst van de dag konden finishen.

Door: ANP