Man overleden na aanhouding met stroomstootwapen

Man overleden na aanhouding met stroomstootwapen

Geplaatst op 10 juni 2023, om 10:31 uur

ROTTERDAM – Op de ‘s-Gravenweg in Rotterdam heeft zich een incident voorgedaan waarbij een verwarde man betrokken was. Tijdens zijn aanhouding werd de man getaserd door de politie en kort daarna werd hij op straat onwel en moest gereanimeerd worden. Hij is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

Voorafgaand aan het incident reed de verwarde man bewust met zijn fiets op de Goudse Rijweg in op een tegemoetkomende auto. De bestuurder van de auto schrok hevig en besloot de verwarde man te volgen, terwijl hij de politie op de hoogte hield van zijn locatie.

Op de ‘s-Gravenweg in Rotterdam slaagden agenten erin om de man te stoppen. Ondanks herhaalde waarschuwingen bleef de man niet luisteren en vertoonde hij agressief gedrag. Om de situatie onder controle te krijgen, zagen de agenten zich genoodzaakt om de taser te gebruiken. Als gevolg hiervan viel de man op de grond en raakte kort daarna onwel. Volgens een ooggetuige moest hij gereanimeerd worden.

Vanwege het incident heeft de politie de ‘s-Gravenweg tussen de Essenlaan en de Kortekade afgesloten.

Foto’s: Nieuws op Beeld