Grote brand in houthandel in Ter Aar, rookwolken kilometers verderop te zien

Grote brand in houthandel in Ter Aar, rookwolken kilometers verderop te zien

Geplaatst op 9 juni 2023, om 22:02 uur

TER AAR – In meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) woedt een grote brand. Daarbij komen zwarte rookwolken vrij, die tot in de wijde omtrek te zien zijn. De brandweer is ter plekke en verzoekt omwonenden om naar binnen te gaan en hulpdiensten de ruimte te geven.

Ook roept de brandweer omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven.

De brand begon rond 21.30 uur in een houthandel op een bedrijventerrein op de Hertog van Beijerenstraat. Daarna sloeg het vuur over naar andere panden. Er zijn bij de brand veel explosies te horen. Volgens Veiligheidsregio Hollands Midden zijn deze afkomstig van gasflessen.

Foto’s: AS Media

 

https://twitter.com/DaveGroenland/status/1667259402976460801