Explosieven afgegaan bij winkelcentrum

Explosieven afgegaan bij winkelcentrum

Geplaatst op 9 juni 2023, om 09:02 uur

ARNHEM – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft zich een explosie voorgedaan bij eetcafé Diner ’66, en het naastgelegen chineesrestaurant, gelegen bij winkelcentrum Elderveld. Eerder werden donderdagochtend er al twee verdachte objecten gevonden, waarvan één bij het eetcafé.

De dubbele explosie vond plaats omstreeks 3.45 uur. Grote aantallen hulpdiensten waren ter plaatse en de omgeving was lange tijd volledig afgesloten. Er is onderzocht of er nog andere explosieven aanwezig waren bij de ingang van het eetcafé of andere gebouwen. Dit bleek niet het geval te zijn.

In de vroege ochtend van donderdag werden er twee mogelijke explosieven aangetroffen voor eetcafé Diner ’66 en lunchroom Sofram. Ook toen werd de omgeving gedurende de hele ochtend afgezet en maakte de burgemeester bekend dat beide panden ten minste twee weken gesloten hun deuren moeten sluiten.

Foto’s & Video: Roland Heitink